Metál viaszpaszta vs. metál színű viaszpaszta

Sok helyen láttam, hogy a metál viaszpasztát és a metál színű viaszpasztát egy kalap alá veszik. Mikor ezt a két termékcsoportot raktam fel a webáruházamba, ezen nagyon elgondolkodtam. De miért ? Körbenéztem és láttam, hogy több leírásban mindkettőről ugyanazt írták. De miért? A metál viaszpasztánál megjelent 4 új szín:  teknőszöld, rózsaarany, mézarany és tűzarany. Gyönyörű, fémhatást produkáló színek. Na és mit láttam ezzel kapcsolatban? Egy olyan leírást a metál színű viaszpasztáról, hogy megjelent ez a 4 új szín. De miért?Kíváncsiságból készítettem egy egyszerű otthoni tesztet. Íme a tapasztalataim: Teszt1Szerintem a képek önmagukért beszélek (bár egy fotó nem teljesen tudja visszaadni azt a hatást, ráadásul a monitorokon sem egy formán jelennek meg ezek a színek). Ég és föld a különbség, hogy melyik viaszpaszta milyen színhatást ad vissza. De, ami nem látható a képen: a metál viaszpaszta állaga jóval krémesebb mint a metál színű viaszpasztáé. Ebből következik, hogy a fedőképessége sokkal jobb. A fenti képen, a metál viaszpasztából egy vékony réteget kellett újjal kennem a felületre, míg a másikból két vastagabbat, hogy nagyjából ugyanazt a fedést láthassuk. Teszt2Ezen a képen még jobban látszik, hogy a metál színű viaszpaszta fedőképessége messze elmarad a metál viaszpasztáétól. Még úgy is, hogy két vastagabb rétegben kentem fel. De itt is egy kicsit színfüggő a fedőképesség. Az első képen a metál színű piros viaszpaszta jobban takar, mint az alsó képen látható zöld.Összefoglalva (saját tapasztalat alapján):Metál viaszpaszta:
  1. Nagyon krémes, kenése újjal körkörösen. Ecsettel nem ajánlott.
  2. Egy vékony rétegben szépen fed.
  3. Nagyon szép fényes fémhatást ad vissza.
  4. Négy új szín jelent meg: teknőszöld, rózsaarany, mézarany és tűzarany.
Metál színű viaszpaszta:
  1. Jóval lágyabb, újjal is kenhető, de szerintem ecsettel is simán megoldható.
  2. Vastagabb rétegben (rétegekben) fed.
  3. A következő hatást adja vissza: matt és félfényes közötti, illetve a fémnek csak a színét, és nem a hatását.
  4. Nem jelent meg 4 új szín.
Véleményem szerint, amire a metál színű viaszpaszta nagyon jó (és pont azért, mert itt nincs szükség vastag rétegekre és tökéletes fedésre):
  1. a dekupázs papírok széleinek összemosása az alapfelülettel.
  2. ha egy ugyanolyan, vagy nagyon hasonló alapszínt régiesebb, fakóbb fémmé szeretnénk varázsolni.
Ez az összehasonlítás nem arról szól, hogy a metál színű viaszpaszta mennyivel rosszabb mint a metál viaszpaszta. Ez nem igaz. Ha teljesen külön kezeljük a két termékcsoportot, mindkettő nagyon szép színeket produkál. De egy kalap alá venni őket …

Tetszik ez a cikk?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Scroll to Top

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE !

10% AZONNALI kuponkód az első vásárlásodhoz !

10% kuponkód